Visoke grede - revolucija ali samo modni trend:

V zadnjem času se vse pogosteje omenjajo visoke grede in čedalje več vrtičkarjev se odloča za njih.

Oglas:

Vse več vrtičkarjev se odloča za visoke grede zanimivo pa je predvsem vprašanje ali gre tu za revolucijo oz. evolucijo vrtičkarstva ali pa samo za modni trend. Kot prvo je treba povedati, da ponekod na primer v urbanih okoljih ali pa na onesnaženih tleh alternative visokim gredam pravzaprav ni. In prav tu se je začel trend visokih gred, ki se jih vse bolj poslužujejo tudi preostali vrtičkarji.

 

Visoke grede imajo zagotovo nekaj prednosti v primerjavi z klasičnimi gredami. Kot prvo so višje in zaradi tega jih lažje obdelujemo in pobiramo pridelke. Kot drugi ima prava visoka topla greda na dnu urejeno drenažno plast, ki poskrbi za odtekanje vode, če jo je preveč in zračnost zemlje in tu je zagotovo prednost pred klasičnimi gredami kjer take drenažne plasti ni. Prav tako je manjša verjetnost da se med vašimi visokimi gredicami sprehajajo razne domače živali lažje pa je tudi samo zalivanje takih visokih gredic. Zemlja je prav tako dvignjena nad nivo tal in sonce jo boje ogreje, kar zagotavlja boljo rast.

 

Ima pa tudi klasična gredice nekaj prednosti. Kot prvo je obdelava. Visokih gred ne moremo obdelovati z traktorji in kultivatorji kar pomeni, da je primerna res samo za ljubiteljsko vrtnarjenje in ne vrtnarjenje na večjih površinah. Prav tako je sama postavitev visokih gred precej zahtevna in tudi draga. Ker zemlja v visokih gredah zaradi drenaže hitreje odteče to pomeni, da je treba visoke grede pogosteje zalivati.

 

Naslednjič bomo obdelali kako si postaviti svojo visoko gredno. Za vse tiste, ki bi se želeli preizkusiti in postati vrtičkar in slediti trendu visokih toplih gred.


Oglas:

Morda vas zanima tudi

NogometPortal mojekovrt.si je namenjen vsem vrtičkarjem, ki želijo svoje vrtnine in sadje pridelovati na čim bolj naraven in trajnostni, ekološki način. V primeru da da imte tudi sami kakšno zanimivo informacijo glede ekološkega vrtnarjenja ste vabljeni, da se nam oglasite na naš email.

Partnerske strani:

Pošlji članek

OBVESTILO: 24ur tip.com je spletna stran namenjena zgolj informiranju, na koncu se za stave odločate sami in zato spletna stran 24urtip.com ne sprejema nikakšne odgovornosti. Športne stave lahko igrajo samo osebe starejše od 18 let pri tem pa morajo biti odgovorni in preudarni saj lahko vodijo do zasvojenosti. Še enkrat vse statistike in vsi nasveti so na spletni strani 24urtip.com zgolj informativne narave in ne pretekli rezultati ne predstavljajo nikakršnih garancij za naprej.